Pianokunsten op het hoofdkantoor

Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.

Joshua werkt op het hoofdkantoor van Philadelphia, maar als hij even de kans krijgt, laat hij in de kantine graag zijn pianokunsten horen. Kijk en luister hier maar eens.

Je staat bekend als ‘de pianist’. Hoe komt dat zo?
Tja, omdat ik piano speel. Dat doe ik al sinds eerste paar weken dat ik hier werk. Meestal tijdens de lunch, als ik klaar ben met eten, ga ik even aan de piano zitten. Daarmee bouw je dan een reputatie mee op. Ik denk dat heel wat mensen me daarvan kennen, zonder dat ze mijn naam weten. Misschien speelt het ook mee dat ik uitzendkracht ben. Je komt van buiten en dan kennen de mensen je niet goed. Dan is het piano spelen het enige herkenningspunt.

Wat voor werk doe je bij Philadelphia?
Ik werk bij de zorgadministratie van Werk en Begeleiding .

Hoe ben je erbij gekomen om achter de piano in het restaurant te gaan zitten?
Ik weet niet of iedere pianist het heeft, maar de meesten die ik heb gesproken, hebben het ook: als je een piano ziet, dan wil je er liefst meteen achter gaan zitten. Ik weet niet of dat bij alle instrumenten zo is, maar bij de piano heb ik die drang heel sterk. Ik heb toen een keer in de keuken gevraagd van wie die piano was, en of ik er eens op mocht spelen. Dat mocht. Toen heb ik er even een stukje gespeeld en de piano klonk fijn en was ook nog eens fijn te bespelen. Toen dacht ik: “Waarom niet?” en heb  ik heb mijn eigen bladmuziek meegenomen naar het werk en ben ik erop gaan spelen. Daar werd positief op gereageerd.

Wat voor soort muziek bespeel jij?
Ik ben begonnen met jazz, blues, en ragtime. Ik heb daar les in gehad. Helaas moest ik, omdat ik ging verhuizen, op een moment stoppen met die lessen. Toen ben ik gaan samenwerken met een goede vriend van mij. Hij is op dit moment ook mijn huisgenoot. Met hem speel ik meer Nederlandse pop- en volksmuziek van dertig jaar terug tot heden. Beetje in die richting moet je het zoeken. We willen ooit het theater in. Om ooit eens ergens op een groot podium te staan, dat lijkt ons fantastisch.

Hoelang speel je al piano en waarom ben dit gaan doen?
Ik speel al sinds mijn mijn achtste en waarom ik het toen ben gaan doen, weet ik niet meer zo goed.. Mijn eerste les was in september 2000, dus dat is nu alweer zestien jaar geleden. Nu dat ik erover denk, herinner ik me hoe ik ooit met mijn grootouders in een restaurant was. Daar was ook een live pianist. Ik vond het fantastisch.

Bespeel je meerdere instrumenten?
Geen melodie-instrumenten. Maar als ik samenspeel met mijn huisgenoot, dan doe ik wel een wat percussie, zoals van die eitjes of een beat-ring.

Lijkt je het leuk om bij locaties voor cliënten te spelen?
Daar wil ik zeker wel over nadenken. Zijn er mensen die daar al plannen over hebben?

Doe je ook aan verzoeknummers? Ik ben zelf grote fan van Anouk. Kun je iets van haar spelen?
Phoe… als je mij dat nou van tevoren had gevraagd, had ik dit kunnen voorbereiden. Ik ken nu helaas niet zoveel muziek van haar. Anders had ik het zeker voor je gedaan.

2 thoughts on “Pianokunsten op het hoofdkantoor”

  1. Leuk hoor, ik hoop je een keer live te horen spelen.
    Niet op iedere locatie staat een piano, waarom niet een keer een concert in de kantine en dat er cliënten kunnen komen? Ik weet er al een paar die graag aanwezig zouden zijn en willen meezingen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

top

Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).